Kaapeli-tv- ja IPTV-liittymien määrä

Liittymämäärät perustuvat Viestintäviraston teleyrityksiltä keräämiin kaapeli-tv- ja IPTV-palveluita koskeviin tietoihin. IPTV-palvelulla tarkoitetaan televisiolähetysten vastaanottamista laajakaistayhteyden kautta.


Tallenna kuvion tiedot CSV-tiedostona

Valtaosa voimassa olevista kaapeli-tv- ja IPTV-liittymistä on kotitalouksien hallussa. Edellä kuvatut liittymämäärät sisältävät kuitenkin myös yritysliittymät.

Kaapelitelevisolähetyksiä voi vastaanottaa kaapelitelevisioliittymän kautta. Kaikissa kotitalouksissa ei kuitenkaan välttämättä ole tv-vastaanotinta, vaan luvut kuvaavat operaattoreiden kaapeli-tv-liittymäasiakkaiden määriä.

Teleoperaattorit välittävät tv-lähetyksiä myös internetin kautta IPTV-lähetyksinä. IPTV-liittymän käyttö vaatii nopean, yleensä kiinteän tiedonsiirtonopeudeltaan vähintään 10Mbit/s laajakaistaliittymän. IPTV-liittymämäärä sisältää liittymät, joista on mahdollista katsoa ainakin yhtä vapaasti vastaanotettavaa kanavaa.

Koska vapaasti vastaanotettavien antennilähetysten katselu ja radiolähetysten kuuntelu eivät edellytä erityistä liittymää, ei niitä ole laskettu tähän tilastoon. Myöskään tv-ohjelmien katselu esimerkiksi tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen asennetun nettiselaimen kautta ei sisälly tilastoihin.

Televisiota ja muita audiovisuaalisia palveluita sekä radiopalveluita koskevia muutoksia on selitetty kattavammin Katsaukset ja artikkelit -osiossa.

Tilastoa päivitetään seuraavan kerran maaliskuussa 2019.

Asiasanat: Televisio , Liittymä , Tilastot

LinkedIn Print