Puhelin- ja laajakaistaliittymän hankinta

Liittymää hankkiessa kannattaa vertailla operaattorien tarjontaa ja hintoja. Kun hankit laajakaista- tai puhelinliittymän, solmit operaattorin kanssa kirjallisen liittymäsopimuksen, jossa on määritelty liittymän toimitusaika, laatu ja muut ominaisuudet.

On tärkeää muistaa, että kaikilla on oikeus tutustua liittymäsopimusehtoihin ennen sopimuksen tekemistä, samoin kuin on oikeus saada sopimusehdot itselleen.

Kilpailuttaminen ja vertailu kannattaa

Liittymää hankkiessa kannattaa vertailla operaattorien tarjontaa ja hintoja. Tietoa hinnoista on koottu sivulle Liittymien hinnat.

Puhelin- ja laajakaistaliittymien tarjonta

Matkaviestinverkko kattaa käytännössä koko Suomen. Voit tarkistaa ajantasaiset tiedot eri matkaviestinverkkojen peittoalueista ja verkoissa saavutettavista tiedonsiirtonopeuksista kunkin operaattorin sivuilta.

Kiinteiden liittymien saatavuus, hinnat ja saatavilla olevat nopeudet eroavat paikkakunnittain. Tarkempia tietoja saa kullakin paikkakunnalla toimivien operaattoreiden sivuilta.

Kuituyhteys tarjoaa riittävän nopean laajakaistan myös tulevaisuuden tarpeisiin. Pääosin kuitua rakennetaan kaupallisin perustein, mutta kaikkialle ei ole kannattavaa rakentaa kuituyhteyksiä, vaan rakentamiseen tarvitaan valtion tukea. Nopea laajakaista -hankkeen tavoitteena on, että lähes kaikki (yli 99 %) vakinaiset asunnot sekä yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden toimipaikat ovat enintään 2 kilometrin etäisyydellä 100 Mbit/s nopeudella toimivasta laajakaistaverkosta.

Liittymäsopimus

Kun hankit laajakaista- tai puhelinliittymän, solmit operaattorin kanssa liittymäsopimuksen. Sopimus on tehtävä kirjallisesti. Tietoa liittymäsopimuksesta on koottu sivulle Liittymäsopimus.

Puhelinten, tablettien ja sovellusten esteettömyys

Matkapuhelinvalmistajien yhdessä kehittämän GARI-palvelun (Global Accessibility Reporting Initiative) avulla on helppo vertailla eri valmistajien kännyköiden ja tablettien esteettömyyttä ja helppokäyttötoimintoja. Palvelusta löytyy tietoa myös sovelluksista, joista voi olla hyötyä esimerkiksi kuulo- tai näkövammaisille henkilöille.

Asiasanat: Internet , Puhelin , Laajakaista , Liittymä

Päivitetty 19.03.2017

LinkedIn Print