Jokaisella on oikeus toimivaan puhelinliittymään

Jokaisella on oikeus saada kotiinsa tai yrityksensä toimipisteeseen kohtuuhintainen ja toimiva puhelinliittymä. Suurimmassa osassa maata puhelin kuuluu hyvin joko sellaisenaan tai GSM-pöytäpuhelimen ja antennin avulla. Niille alueille, joilla puhelinliittymää ei ole kaupallisesti saatavilla, Viestintävirasto on nimennyt yleispalveluyrityksen. Yleispalveluyrityksellä on velvollisuus huolehtia, että asiakas saa toimivan liittymän.

Oikeus toimivaan puhelinliittymään toteutuu, kun puhelin toimii vähintään yhdessä pisteessä kotona tai yrityksen toimipaikassa. Oikeutta kännykkäkuuluvuuteen sisätiloissa ei kuitenkaan ole, vaan käyttäjältä voidaan edellyttää, että hän parantaa liittymän kuuluvuutta, esimerkiksi GSM-pöytäpuhelimeen liitettävän antennin avulla. Lisätietoa kuuluvuuden parantamisesta löydät antenniohjeesta. Voit pyytää neuvoja kuuluvuuden parantamiseen myös omalta operaattoriltasi.

Jos sinulla on vaikeuksia saada toimiva puhelinliittymä, toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti:

Tutustu ensin Viestintäviraston ohjeisiin kuuluvuuden parantamisesta ja kysy tarvittaessa neuvoa omalta operaattoriltasi.

  • Useimmissa tilanteissa riittävän hyvä puhelinliittymä saadaan toteutettua kytkemällä GSM-pöytäpuhelimeen oikein suunnattu ulkoantenni.
  • Jos kuuluvuuden parantamisesta ei ole apua, ota yhteyttä Viestintävirastoon.
  • Ota yhteyttä Viestintävirastoon myös, jos operaattori kertoo sinulle, että osoitteeseesi ei saa toimivaa liittymää edes lisäantennin avulla tai jos et saa neuvoa operaattorilta.

Voit itse tarkistaa hakukoneesta postinumeroalueesi puhelinyleispalvelusta huolehtivan yleispalveluyrityksen.

Yleispalvelupäätökset

Google kerää automaattisesti tietoja palvelujensa, kuten YouTuben käyttäjistä. Lue lisää . Viestintäviraston sivuilla YouTube-videot eivät automaattisesti näy, ellet erikseen salli niiden esittämistä. Sallimalla videon esittämisen hyväksyt Googlen tietosuojakäytännöt.

Asiasanat: Puhelin , Yleispalvelu

Päivitetty 25.10.2016

LinkedIn Print