Jokaisella on oikeus puhelin- ja internetyhteyteen

Suomessa jokaisella on oikeus saada vakituiseen asuinpaikkaansa tai yrityksensä toimipisteeseen kohtuuhintainen ja moitteettomasti toimiva puhelinliittymä sekä vähintään 2 Mbit/s laajakaistaliittymä. Lisäksi kuulo- ja puhevammaisilla on oikeus saada tekstiviestit mahdollistava puhelinliittymä ja videopuhelut mahdollistava internetyhteys.

Suomessa kuluttajilla ja yrityksillä on oikeus saada moitteettomasti toimiva 2 Mbit/s laajakaistaliittymä vakituiseen asuinpaikkaansa tai yrityksen sijaintipaikkaan. Tätä kutsutaan yleispalveluksi. Oikeus ei koske vapaa-ajanasuntoja.

Viestintävirasto turvaa käyttäjien oikeuden nimeämällä operaattorin tarjoamaan näitä yleispalveluja niillä alueilla, joilla ei muuten olisi riittävästi kaupallista tarjontaa. Oikeus yleispalveluun toteutuu, kun liittymä toimii yhdessä pisteessä kotona tai yrityksen toimipaikassa. Tämä voi edellyttää kuuluvuuden parantamista mobiilireitittimeen tai GSM-pöytäpuhelimeen yhdistetyllä lisäantennilla.

Viestintävirasto valvoo yleispalvelujen saatavuutta. Tämän sivun alasivuille on koottu tarkempaa tietoa yleispalvelusta sekä kuuluvuuden parantamisesta.

Asiasanat: Internet , Puhelin , Yleispalvelu

Päivitetty 11.10.2016

LinkedIn Print