Henkilötietojen käsittely

Viestintävirastolla on lukuisia lainsäädännön mukaisia tehtäviä, joiden perusteella virasto voi käsitellä myös henkilötietoja.

Viraston käsittelemiä henkilötietoja käytetään lakisääteisten tehtävien hoitoon ja henkilötietojen käsittelyssä noudatetaan voimassa olevaa tietosuojasäädäntöä. Viestintäviraston hyväksymä tietosuojapolitiikka sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset periaatteet ja tavoitteet Viestintäviraston henkilötietojen käsittelylle ja tietosuojan toteuttamiselle.

Viestintäviraston lakisääteisiä tehtäviä on kuvattu viraston verkkosivuilla.

Viestintävirasto ei käytä eikä luovuta henkilötietoja suoramarkkinointiin tai markkina- ja mielipidetutkimuksiin. Asiakastyytyväisyyskyselyihin Viestintävirasto pyytää suostumuksen. Rekisteröidyllä on oikeus saada tarkastaa itseään koskevat tiedot ja oikeus vaatia virheellisen tiedon oikaisua.

Rekisteröidyn oikeuksien käytöstä lisätietoa löytyy Tietosuojavaltuutetun toimiston verkkosivuilta.

Voit pyytää omien tietojen tarkastusta lomakkeella.

Viestintävirasto käsittelee useissa eri lakisääteisiin tehtäviin perustuvissa tarkoituksissa henkilötietoja riippuen siitä, mitä viraston tarjoamia palveluja henkilö käyttää. Alla kuvataan Viestintäviraston tehtävien mukaiset olennaiset rekisterit:

  • Asian hallintajärjestelmä eli kirjaamon diaari, johon merkitään kaikki kirjattavat asiat, joita virastossa käsitellään.
  • Viestintäviraston asiakasneuvonnan rekisteri, johon merkitään puhelimitse tai sähköpostitse tulleet yhteydenotot.
  • Taajuushallinnon radiolupa-, tutkinto- ja todistusasioiden käsittelyjärjestelmä, joka sisältää myös taajuustietokannan.
  • .fi verkkotunnusrekisteri, joka sisältää rekisteröityjä/rekisteriin merkittyjä fi-verkkotunnuksia koskevat tiedot. Rekisterin julkisten tietojen hakupalvelu löytyy viraston verkkosivuilta. Tämän lisäksi Viestintävirastolle ilmoittautuneet fi-välittäjät löytyvät viraston verkkosivuilta .
  • Postinvarmennusjärjestelmä, joka sisältää tietoja Viestintävirastossa käsitellyistä perille saamattomista kirjelähetyksistä.
  • Numerointirekisteri, joka sisältää tietoja myönnetyistä numeroista, tunnuksista ja koodeista kuten valtakunnalliset tilaajanumerot ja SMS- palvelunumerot.
  • Verkkotietopiste-niminen palvelu osoitteessa www.verkkotietopiste.fi sisältää tietoa verkkojen rakennussuunnitelmista yhteisrakentamisen sopimiseksi. Lisäksi palvelusta saa tietoa siitä, keillä verkkotoimijoilla voi olla verkkoja haetulla alueella. Palvelussa on mukana tietoja viestintä-, sähkö-, kaukolämpö-, kaukojäähdytys-, kaasu-, vesihuolto- ja liikenneverkoista.
  • Markkinavalvontarekisteri sisältää tietoja Suomessa myytävien langattomien radiolaitteiden vaatimustenmukaisuuden varmistamisen valvonnasta ja yksittäisten radiolaitteiden tarkastusten tuloksista ja valvontapäätöksistä.

Viestintäviraston karttasovelluksissa mm. MONITORi-palvelussa käytetään Google Maps API -palvelua. Käyttämällä Viestintäviraston karttasovelluksia Google Maps API -palvelulla hyväksyt seuraavat käyttöehdot: https://www.google.com/help/terms_maps.html

Lisätietoja Viestintäviraston henkilötietojen käsittelystä saa tarvittaessa Viestintäviraston tietosuojavastaavalta, jonka yhteystiedot ovat Kirsi Sunila-Putilin, sähköposti: tietosuoja(at)viestintavirasto.fi tai p. 0295 390 498.

Tietosuoja-asioissa valvontaviranomainen on Tietosuojavaltuutetun toimisto, jonka yhteystiedot ovat tietosuoja(at)om.fi, vaihde: 029 56 66700.

Asiasanat: Internet , Posti , Puhelin , Radio , Taajuudet , Televisio , Tietoturva , Tietosuoja

Päivitetty 24.05.2018

LinkedIn Print

Asioi kanssamme

Ota meihin yhteyttä sähköisten lomakkeiden kautta tai soita asiakaspalveluumme.